Bij een voorste kruisband reconstructie, sportblessures of andere beenklachten kan het voorkomen dat uw looppatroon veranderd. Door pijn, stijfheid en bewegingsangst kunt u uw benen op een verkeerde manier belasten of juist de klacht in stand houden.

Om het looppatroon te corrigeren en te verbeteren hebben wij “Functionele Looptraining” ontwikkeld. De looptraining kan ook ingezet worden als blessurepreventie.

U gaat onder begeleiding van onze fysiotherapeut in groepsverband in de trainingszaal aan de slag.

Voor wie is (functionele) looptraining?

Wilt u uw sport weer oppakken (Return to play)? Wilt u uw belastbaarheid vergroten? Dan is functionele looptraining iets voor u.

Functionele looptraining is dus niet alleen voor clienten, die de wens hebben om weer te gaan hardlopen. U kunt verschillende redenen hebben om uw looppatroon te willen verbeteren.

Doel van de functionele looptraining

  • Veilige opbouw van de belasting / sport
  • Aandacht voor een goede opbouw en juiste uitvoering van de looptechniek
  • Blessurepreventie

Trainingstraject

We bieden de training 1 keer per week aan in kleine groepen van maximaal 6 personen.

De training bestaat uit 2 fasen. De eerst fase ligt de focus op symmetrisch belasten, de stabiliteit en de conditie opbouwen. De tweede fase ligt de nadruk meer op het versnellen.

Uw behandelend fysiotherapeut bepaalt wanneer u belastbaar genoeg bent om in de groep te starten.

Binnen onze praktijk wordt de functionele looptraining gegeven door Martina Dzido. Wilt u meer informatie dan kunt u contact met ons opnemen.