U kunt bij ons terecht met uiteenlopende klachten. Dit kunnen klachten zijn aan de rug, nek, armen/ benen en handen, welke veroorzaakt zijn door bijvoorbeeld overbelasting tijdens het werk, de fysieke gevolgen van een ongeluk, een sportblessure of een verkeerde beweging.
Daarnaast kunnen er ook klachten ontstaan ten gevolge van neurologische ziekten (zoals Parkinson, CVA, MS, ALS en meer), de zogenaamde systeemziekten (zoals reuma en fibromyalgie) of na een ernstig doorgemaakte ziekte (hartaandoeningen, oncologische aandoeningen ed.). Ook hiervoor kunt u bij ons terecht.

De behandeling kan afhankelijk van de klacht en aandoening / ziekte gericht zijn op herstel, het verhogen van uw conditie en algehele belastbaarheid of het onderhouden van uw fysieke mogelijkheden.

Bij het maken van de afspraken zal er nadrukkelijk gekeken worden, welke therapeut met haar of zijn specialisatie u zo goed mogelijk kan helpen, zodat u de meest optimale begeleiding en therapie krijgt. Mede hierom vragen wij u om via onze website het intakeformulier in te vullen.

Wat kunt u van onze fysiotherapeuten verwachten?

De eerste afspraak bestaat uit het intakegesprek en lichamelijk onderzoek.
Tijdens de intake wordt de oorzaak en de daarmee samenhangende problemen van de klacht in kaart gebracht. Er wordt samen met u een behandelplan opgesteld.

Bij fysieke klachten aan de rug, nek, armen, benen en handen wordt er gewerkt om deze oorzaak op te lossen. Als de oorzaak van een klacht eenmaal is verdwenen, zal uw lichaam op een natuurlijke manier herstellen. Binnen de behandeling maken wij meestal gebruik van oefentherapie met als doel bewegingsmogelijkheden van gewrichten en de spierkracht te vergroten. Daarnaast kan een doel van fysiotherapie het verbeteren van de houding of het verbeteren van het evenwicht zijn.

Voor de andere klachten zal het behandeldoel mogelijk anders zijn en gericht zijn op uw aandoening / ziekte en de haalbare mogelijke doelen daarin. Ook dit behandelplan zullen wij nadrukkelijk samen met u opstellen en de mogelijkheden en onmogelijkheden uitgebreid bespreken.

Tevens kunt u bij ons terecht voor preventief advies en voorlichting. Dit bieden wij u o.a. aan in de door (ons zelf ontwikkelde) beweegprogramma’s, zoals o.a. het rugscholingsprogramma en medische trainingstherapie, welke in samenwerking met InMotion Fysiotherapie gegeven worden. 

Als u niet mobiel genoeg bent om naar ons toe te komen, dan komt onze fysiotherapeut bij u aan huis of naar de zorginstelling.

Wij verwijzen u graag voor verdere informatie naar beschreven specialisaties op onze website en de websites van InMotion Fysiotherapie en InMotion Ergotherapie.