Hans Alberts

Locatie Coördinator Fysiotherapiepraktijk Maaswijk, Fysiotherapeut

Specialisaties

Manueel therapeut, Mulligan cursussen A+B+C,
Medical Taping (volgens Mulligan), Dry Needling, kaakklachten

Aanwezig

Maandag t/m vrijdag

Big registratie

59047411804


Over
In 1997 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut, waarna ik in januari 1998 in deze praktijk aan de slag gegaan ben. Ik ben sinds 2010 ook werkzaam als manueeltherapeut.

Ik heb diverse cursussen gedaan, o.a. op het gebied van stabilisatietraining van de wervelkolom (Kinetic Control), om zo een specifiek gerichte therapie aan te bieden om de spierkracht en coördinatie van de spieren rond de wervelkolom te trainen.

Ter aanvulling op mijn opleiding manuele therapie, heb ik alle delen van de cursus Mulligan Concepts gevolgd (A+B+C en medical taping). Meer informatie over Mulligan Concepts vindt u onder manuele therapie.

In de praktijk behandel ik ook veel mensen met heupartrose in een preoperatieve fase aan de hand van een manueeltherapeutische behandelmethode, die er op gericht is om de kwaliteit van leven te verbeteren (minder pijn, betere mobiliteit en functie van de aangedane heup) en een mogelijke operatie uit te stellen.

Ten slotte behandel ik ook mensen middels Dry Needling. Dry Needling is een behandelmethode, die als aanvulling kan worden toegepast op de normale behandeling, waarbij spieren aangeprikt worden, die daarna snel en langdurig ontspannen.